Какво е model release?

model-release

Model release е формален документ – споразумение между фотографа и модела за употребата на снимките/видеата, в които участва моделът. Когато моделът подпише model release, тя/той удостоверява съгласието си снимките/видеата с негово/нейно участие да бъдат използвани с комерсиални цели по цял свят.

Всяка фото агенция има свои ограничения за употребата на снимките, които са подробно описани. Ако ти е интересно как ще се използват снимки от фотосесията, прочети някой от примерите в категорията: Как се използват нашите снимки?

Професионалните модели, които са се снимали с цел микросток, са подписвали многократно подобен формален документ. Ако правиш своите първи стъпки като модел, този документ може да те притесни и да те накара да се почувстваш неуверен/а – затова се запознай с него, прочети всичко, написано в него.

Можеш да свалиш универсален model release, валиден за всички фото агенции, за да се запознаеш с неговото съдържание предварително.

Ако след като го прочетеш, все още имаш въпроси – ние ще отговорим на всеки от тях. Не се колебай да ни попиташ за всичко – ние сме насреща. Сържи се с нас!

Един коментар към Какво е model release?

Напиши отговор